כיצד מתייחס החוק ללשון הרע הנאמרת לא על אדם מסוים, אלא על תאגיד (עמותה, חברה וכדומה)?
ניקח למשל מקרה שבו נכתב בעיתון על חברה פלונית, ש"לאחרונה התגלו בה מקרי שחיתות רבים", או שהיא "קרובה לפשיטת רגל" וכיוצא בזה; האם החברה יכולה לתבוע בגין הפרסום? והאם יש הבדל בין תביעה כזו לבין תביעה של אדם פרטי?
מסעיף 1 לחוק איסור לשון הרע ניתן ללמוד בבירור, שכשם שאדם פרטי יכול להגיש תביעת לשון הרע, כך גם תאגיד.
[בסעיף 1 לחוק איסור לשון הרע, המגדיר מהי לשון הרע, מודגש בסוף הסעיף כי "בסעיף זה, אדם – יחיד או תאגיד". משמעות ההדגשה היא כי המונח "אדם" לעניין חוק איסור לשון הרע, כולל בתוכו בין יחיד ובין תאגיד].
[שאלה מעניינת שעלתה בפסיקה בהקשר זה, היא השאלה הבאה: כידוע, חוק איסור לשון הרע מאפשר להגיש תביעת לשון הרע גם ללא הוכחת נזק, עד לסכום מסוים (סעיף 7א לחוק). האם גם תאגיד רשאי להגיש תביעה כזו, דהיינו, להגיש תביעת לשון הרע גם כשלא הוכח נזק? מצד אחד, התשובה חיובית, שהרי כאמור לעיל, החוק מדגיש שאין הבדל בין יחיד לתאגיד. מצד שני, בסעיף 10 לפקודת הנזיקין יש הוראה סותרת, ולפיה "תאגיד לא ייפרע פיצויים בשל עוולה אלא אם גרמה לו נזק". בעבר היו פסיקות סותרות ודעות שונות לכאן ולכאן בשאלה זו, עד שהוכרע העניין ע"י ביהמ"ש העליון ברע"א 2015/15 פלבסקי נ' חברת מקור הפורמייקה בע"מ. שם נקבע, כי גם לעניין סעיף 7א, דין תאגיד כדין יחיד. דהיינו, כשם שיחיד יכול להגיש תביעת לשון הרע ללא הוכחת נזק, כך גם תאגיד].